Hardloopsokken kopen
Goede hardloopsokken voeren het vocht af en voorkomen blaren. Bij een aantal duurdere merken is er een dikker deel bij de hiel en bij de teen aangebracht. Dat zorgt voor extra demping en een betere vochtopname waardoor blaren voorkomen worden. De loopsokken van Falke die u bij De Wit Schijndel kunt aanschaffen, vormen zich ergonomisch om tenen heen. Lees meer
Sportcompressiekousen kopen
Sinds een paar jaar zijn hoge hardloopsokken binnen de loopsport breed geaccepteerd geraakt. Het idee achter deze compressiekousen is dat ze de bloedsomloop stimuleren en afvoer van afvalstoffen bevorderen waardoor bijvoorbeeld blessures in de achillespees en hielspoor voorkomen kunnen worden. Die hoge sokken lijken wellicht wat overdreven, maar toch zijn er wel degelijk veel hardlopers die baat hebben bij deze kousen. Vaak nadat ze jaren bezig zijn geweest zonder resultaat een oplossing te vinden voor hun probleem. Een duidelijk wetenschappelijk bewijs of deze sokken echt helpen is er nog niet; daarvoor zijn ze nog niet lang genoeg op de markt.
Compressiekousen zijn niet goedkoop, maar die hoge aanschafprijs is te rechtvaardigen als u weer pijnvrij van uw hardloopsport wilt genieten. Zorg er in ieder geval voor dat de kousen goed passen. Ze zijn er in verschillende maten; niet alleen de voetmaat telt, maar ook de omvang van de kuiten. Bij De Wit Schijndel worden de kousen voor u opgemeten. Er bestaan ook sokken zonder voet, de zogenaamde tubes of sleeves. Deze worden vooral gedragen door sporters die met blote voeten sporten of alleen ondersteuning wensen bij de kuitspier.
Hardloopwinkels raden aan om voor een optimaal herstel de compressiekousen na het hardlopen nog minimaal een half uur tot een hele dag door te dragen. Ze kunnen ook de volgende dag nog gedragen worden om herstel na inspanning te versnellen. De tubes moeten na de cooling-down meteen worden uitgetrokken. Dit komt omdat tubes geen voetstuk hebben. Vocht kan zich dan ophopen rondom de enkel; bij gewone compressiekousen is dit niet het geval.