Welke ski's zijn geschikt voor mij?

Ski’s kopen is nog niet zo simpel als het lijkt. Het aanbod is enorm, dus welke ski’s passen nou eigenlijk het beste bij jou? Geen nood, wij gaan je helpen! Belangrijk is om eerst je nveau te bepalen.

 

BeginnerBeginner


Beginner

Als beginner sta je voor de eerste keer op de latten of ben je nog niet zo vaak op wintersport geweest. Belangrijk is dan om aan je techniek te werken en je 100% zeker te voelen op je ski’s.

GevorderdGevorderd


Gevorderd

Ben je een gevorderde skiër? Dan ben je al een fase verder. Je kan zonder al te veel nadenken de piste afdalen. Je focust je daarom meer op het verbeteren van je stijl.

ExpertExpert


Expert

Als expert heeft de piste geen geheimen meer voor jou. Je wil eigenlijk alleen maar sneller en ruiger die piste af.


Wat voor type ski past bij jou?

PistePiste

Piste

Blijf je lekker op de piste skiën, dan is een piste ski ideaal voor jou. Korte en smalle ski’s zijn dan zeer geschikt, omdat deze snel en wendbaar zijn. 

All mountainAll mountain

All mountain

All mountain ski’s zijn geschikt voor wintersporters die ook buiten de piste skiën. Je hebt ski’s nodig die comfortabel aanvoelen op harde hellingen of in diepe poedersneeuw.


FreestyleFreestyle

Freestyle

Als freestyler kies je voor flexibelere ski’s met een twin tip shape, waarbij de achterkant dus iets oploopt. Deze vangen grote klappen beter op tijdens het landen. Ook achteruit skiën wordt een stuk makkelijker.

AllroundAllround

Allround

Allround ski’s zijn redelijk vergevingsgezind en daarom ideaal voor beginners. Carven met een behoorlijke snelheid is ook geen probleem, ideaal voor de meer gevorderde skiërs.  


Kies de juiste ski-lengte


Nadat je hebt bepaald welke type ski het beste bij jou past, is het belangrijk om de juiste lengte te bepalen. De basisregel is dat de lengte van de latten 10 tot 15 cm korter moeten zijn dan je lichaamslengte. Houd er wel rekening mee dat dit een basisregel is. Het is belangrijk om ook je niveau, specifieke ski activiteit en lichaamsbouw mee te nemen in de zoektocht naar de juiste ski-lengte.

✓ Beginnende skiër
Ben je een groentje op de latten en technisch nog niet zo vaardig? Een kortere ski geeft meer controle en is makkelijker te hanteren in de bochten.

✓ Snelle of zware skiër
Houd je wel van wat snelheid, ski je veel in diepe sneeuw of ben je wat zwaarder? Een langere ski biedt stabiliteit en snelheid. Ideaal voor gevorderde skiërs!

✓ Allround, piste of all-mountain skiër
Kies voor de basislengte of nog iets korter voor betere wendbaarheid.

✓ Race, sport of freeride skiër
Een langere ski geeft je meer stabiliteit. Ga dus voor een ski-lengte die langer is dan de basislengte.


GOED OM TE WETEN

• Hoe korter de ski, hoe wendbaarder de ski
• Met een korte radius, ski je kortere bochten
• Een brede ski heeft meer drijfvermogen
• Een smalle ski heeft meer grip op ijzige pistes


OVERIGE TIPS

• Laat je ski's niet zomaar achter; gebruik een ski slot
• Een inkopper, maar o zo belangrijk: laat je adviseren door een specialist
• Neem genoeg tijd om het juiste model ski's te vinden

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Houd in je achterhoofd dat de informatie in dit blogartikel informatief is en niet leidend. Het beste is om eerst verschillende modellen en lengtes uit te testen. Kom daarom gerust langs in onze winkel in Schijndel. Onze wintersportexperts helpen je graag verder!