Elektrische bbq kopen
Een elektrische barbecue is zeer geschikt als u wel van barbecueën, maar niet houdt van teveel ‘gedoe’. Een barbecue op elektriciteit is snel op temperatuur, makkelijk te regelen en heeft, minder dan een gasbarbecue, last van de wind. Een ander groot voordeel is dat dit type barbecue eenvoudig schoon te maken is. Zijn er ook minpunten? Ja. U mist het sfeertje van een ‘echte’ houtskool bbq en u bent altijd afhankelijk van elektriciteit. Op de camping zou dat een probleem kunnen opleveren. Lees meer
Simpel en snel
Simpel, schoon en snel barbecueën? Dan is een elektrische bbq wellicht iets voor u. U steekt de stekker in het stopcontact, zet de regelbare thermostaat op de juiste temperatuur, wacht even op voldoende warmte en binnen een paar minuten kan het vlees of de vis op het rooster. Doordat de temperatuur goed regelbaar is, zal uw vlees niet snel aanbranden. U kunt hem zelfs als elektrische oven gebruiken door de deksel te sluiten. Gebruik de thermometer in het deksel om in de gaten te houden wanneer uw gerecht gaar is.
Een elektrische barbecue kunt u bij minder weer gewoon onder een overkapping of zelfs ook binnen gebruiken want last van rookontwikkeling heeft u niet, maar let er wel op dat u zorgt voor een goede ventilatie. Slepen met een gasfles is eveneens niet aan de orde.
Voordelen van elektrisch barbecueën
+ Een voordeel van een elektrische bbq is de minimale rookontwikkeling. U kunt dus ook op een balkon of zelfs binnen barbecueën.
+ Binnen enkele minuten klaar voor gebruik.
+ Geen houtskool of gasflessen nodig; stroom raakt ‘nooit’ op.
+ U hoeft er niet voortdurend bij te blijven.
Nadelen van elektrisch barbecueën
- Een goede elektrische bbq gebruikt wel 2400 watt aan stroom; dat maakt hem voor de meeste campings ongeschikt.
- U mist het ‘echte’ barbecuegevoel.
Constante temperatuur
De eenvoudigste, meest gebruikte elektrische bbq is het type met een verwarmingselement of gloeispiraal met daarboven een grillrooster. De warmtetoevoer van dit soort barbecues is constant en niet afhankelijk van de wisselende temperatuur van bijvoorbeeld houtskool.
Veilig barbecueën op elektriciteit
- Houd blusmateriaal gereed en draag liever geen kunststof kleding.
- Gebruik barbecuegereedschap om het vlees om te draaien.
- Een barbecue moet altijd stabiel staan en niet in de buurt van brandbare materialen, zoals tentdoek.
- Gebruik liever geen verlengkabel. Wilt u er toch één gebruiken, neem dan een kabel met een grote aderdoorsnede, bijvoorbeeld 1,5 mm2.
- Zit de kabel op een haspel? Rol de haspel dan helemaal af. De kabel kan warm worden en die warmte moet weg kunnen, anders kan de kabel kapot gaan (smelten, verkolen).
- Houd een elektrische barbecue uit de buurt van water. Water en elektriciteit kunnen dodelijk zijn.
- Controleer het elektrische element regelmatig op roest en beschadigingen.
- Denk om het snoer! Het kan meestal tegen behoorlijk hoge temperaturen maar niet tegen vlammen.
Lees onze tips om veilig te barbecueën.
Elektrische barbecues bij De Wit Schijndel
Bij De Wit Schijndel vindt u elektrische barbecues van Weber en Outdoorchef. In onze showroom in Schijndel kunt u het volledige assortiment elektrische barbecues uitgebreid bekijken. Onze ervaren adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Koopt u liever online? Hierboven vindt u een groot deel van ons aanbod op internet.